Trening i vann

vattentraningTrening i vann er en trening som passer alle, uansett form, alder kroppstype eller skadenivå. Vannet tar av for belastningen da kroppen bare veier omtrentlig 10% av egentlig vekt. Likevel har man like stort utbytte av trening i vann som landtrening: Bedre kondis, styrke, sirkulasjon, forbrenning og bevegelighet, men uten risiko for belastningsskader. Stabiliseringsmuskulaturen – mage, rygg, midje – må hele tiden jobbe for å holde deg flytende og stabil i vannet, og slik styrkes disse musklene, nesten uten at det merkes.

I tillegg forbrenner man gjennomsnittlig 600-700 kalorier pr time fordi så mange muskler i bruk samtidig. Effekten av vanntrening avhenger av hvordan man jobber med vannet som mostand, og dette kan man regulere helt selv ettersom man blir i bedre form. Man kan gjøre rolige bevegelser egnet til å løse opp stive ledd, eller man kan drive vannaerobics eller vannjogging for å forbrenne og stramme opp. Ballspill i vann er moro, deilig utmattende og hypereffektivt for å trene seg opp.

Trening i godt oppvarmet vann frigjør endorfiner og reduserer stress, og er sådan helt supert om du sliter med stiv og stresset muskulatur, belastningsskader eller leddsykdommer.   30 minutters intensiv vanntrening tilsvarer 2 timers landtrening på grunn av vannmotstanden. Fint for de utålmodige eller de i tidsklemma!

Privacy Policy