Tren med tau

Når var sist du brukte et hoppetau? Dette har blitt en veldig trendy treningsform, og det med god grunn. Når du trener med hoppetau forbrenner du masse kalorier og det er i tillegg svært god kondisjonstrening.

Dersom du ikke har hoppet siden barneskolen, kan starten by på noen små utfordringer. Her får du også øvd opp koordinasjonsevnen! Til å begynne med kan det være lurt å trene på arm- og benbevegelsene hver for seg. Deretter må du få en følelse for rytmen. Det er ikke sikkert du klarer mange minuttene første gangen, men dette tar seg opp raskt. Å hoppe med tau er en belastning for knær, ankler og hofter, men dersom du hopper riktig er det mindre belastende enn jogging.

Pass på riktig underlag og sko

Underlaget er veldig viktig. Ikke hopp med tau på asfalt, gressplen eller vegg til vegg-teppe. Dersom du ikke har en treningsmatte du kan bruke som underlag, kan du fint hoppe på tregulv. Husk at tauet helst ikke skal berøre underlaget mens du hopper. Som med alle andre treningsformer er det viktig at du varmer opp før du hopper, og strekker ut i etterkant. Bruk gode sko og drikk rikelig med vann! Det er også viktig at du hopper riktig. I motsetning til jogging, der du legger mest vekt på hælen på foten, skal du legge mer vekt på tærne når du hopper tau.

En veldig allsidig treningsform

hoprepDet er ikke bare kondisjonen som økes når du bruker tau, det er mange muskler som er i sving på en gang. Både kjernemuskulaturen (mage/rygg) samt muskler i sete, lår og legger bygges opp på denne måten. Naturligvis involveres musklene i armene også. Hoppetau trener nærmest hele kroppen. Blir hoppingen monoton og kjedelig etter hvert? Det er mange måter du kan variere på. Ikke bare kan du variere tempoet, men også hvordan du hopper. For eksempel kan du hoppe bakover, hoppe på et bein, hoppe med samlende bein og mye mer. Prøv ut alle variasjonene! Hoppetau tar jo nesten ikke noe plass, så dersom du skal på reise privat eller i jobbsammenheng, er det lett å ta tauet med. Da trenger du ikke å avbryte treningen fordi du ikke er hjemme.

Etter hvert som du har trent med hoppetau en stund, kan du øke lengden og intensiteten på hoppingen. Dette er en god måte å forbrenne for eksempel magefett på. En time hopping kan forbrenne så mye som 800 kalorier. Du kan gjøre hoppetau til hovedtreningen din, men det kan også inngå som en del av et større treningsprogram der du inkluderer andre øvelser. For ekstra motivasjon kan du sette på favorittmusikken din. Trening med hoppetau er både billig, enkelt og effektivt, og dessuten krever det ingen særlige forkunnskaper. Og det er veldig morsomt. Opp og hopp!

Privacy Policy